Remco Evenepoel officieel ereburger van Dilbeek

Wielersport | In Dilbeek is wielrenner Remco Evenepoel zondag officieel gehuldigd als ereburger van de Vlaams-Brabantse gemeente. Dat gebeurde op een podium op het parkeerterrein van het Cultuurcentrum Westrand. Daar ondertekende de wereldkampioen wielrennen en winnaar van de Vuelta, een inwoner van deelgemeente Schepdaal, het huldeboek van de gemeente en kreeg hij een oorkonde overhandigd. De pen van de jonge sportman leek even te haperen, maar dat euvel was snel verholpen.

Door Belga

Deel dit nieuws

Kort voor 13.00 uur betrad de wereldkampioen het podium, luid toegejuicht door tientallen supporters van alle leeftijden. Evenepoel had voor de gelegenheid zijn truitje van wereldkampioen aangetrokken, wat presentatrice Fien Germijns de opmerking ontlokte dat hij het wat koud leek te hebben.

"Het is inderdaad een beetje fris", zei de kersverse ereburger. "Maar de emoties die je voelt als je dit truitje aantrekt, zijn ook onbeschrijflijk. Ik was aan dit seizoen begonnen met de ambitie Luik-Bastenaken-Luik te winnen, en verdere stappen te zetten. Terugkeren na mijn val van vorig jaar, was moeilijk, maar wat ik de voorbije maanden heb kunnen presteren, is toch bij het beste van mijn carrière."

Evenepoel blikte ook nog even terug op de voorbije weken, en zijn winst in de Vuelta en het wereldkampioenschap.

"De ontlading na de Vuelta was groot, maar die mocht niet te groot zijn, want er wachtte me nog een 'kermiskoerske' in Australië", klonk het schertsend. "Na het WK was de ontlading natuurlijk enorm groot. De strepen op deze trui zouden ontelbaar moeten zijn om iedereen uit mijn entourage te bedanken voor de steun en hulp die ik van hen krijg. Ze weten wat ze voor mij betekenen."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top