Bashir Abdi finisht als derde van de London Marathon, Keniaan Amos Kipruto is de beste

Sport | Bashir Abdi heeft zondag het podium gehaald van de London Marathon. Hij finishte als derde in 2u05:19. De Keniaan Amos Kipruto was de beste in 2u04:39.

Door Belga

Deel dit nieuws

Een kopgroep van zeven bleef heel lang samen in Londen, met ook Abdi. Na 35 kilometer haakte de Ethiopiër Kenenisa Bekele, de tweede snelste man ooit op de marathon, als eerste af. Abdi bepaalde op dat moment voor het eerst in de wedstrijd het tempo, maar toen de Keniaan Kipruto een versnelling plaatste, kon er niemand volgen. Abdi bleef zich wel mengen in de strijd om de medailles en knokte zich uiteindelijk naar de derde plaats.

De winnende tijd van Kipruto bedroeg 2u04:39. De Ethiopiër Leul Gebresilase was tweede in 2u05:12. Abdi was derde in 2u05:19. Het Europees record van Abdi staat op 2u03:36.

In 2019 nam Abdi al eens deel aan de London Marathon. Toen was hij zevende in 2u07:03, een toenmalig Belgisch record. Zijn 2u05:19 van zondag is de vierde tijd uit zijn carrière. Het was voor de Gentenaar pas de eerste wedstrijd sinds hij in juli brons won op het WK atletiek in Eugene.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top