Remco Evenepoel wordt gehuldigd in Dilbeek

Wielersport | Wielrenner Remco Evenepoel is zondagvoormiddag rond 11.30 uur aangekomen in het Cultuurcentrum Westrand in Dilbeek. Daar zal de wereldkampioen wielrennen en winnaar van de Vuelta, een inwoner van deelgemeente Schepdaal, zo meteen gehuldigd worden als zevende ereburger van de Vlaams-Brabantse gemeente.

Door Belga

Deel dit nieuws

Evenepoel werd op het parkeerterrein van het cultuurcentrum opgewacht door enkele tientallen supporters, waarvan er velen in het rood waren uitgedost. In het centrum zelf wacht hem een receptie, in aanwezigheid van burgemeester Willy Segers en de andere ereburgers van Dilbeek. Onder meer oud-voetballer Paul Van Himst, die uitgerekend vandaag zijn 79ste verjaardag viert, en de 98-jarige actrice Alice Toen zijn van de partij. Rond 12.45 ur zal hij dan officieel gehuldigd worden als ereburger, op een podium op het parkeerterrein, waarna hij vertrekt richting de Grote Markt in Brussel, voor het tweede deel van de huldiging.

Die tocht naar Brussel zal hij in een cabrio afleggen, als de weergoden dat toestaan. Wie wil, kan met de fiets achter de wagen aanrijden. Die fietstocht zal leiden via het supporterscafé van Evenepoel in Schepdaal, en vervolgens via Sint-Anna-Pede en Anderlecht naar Brussel. De fietsbrigade van de Brusselse politie zorgt voor de begeleiding.

"Het is hele eer om dit te kunnen meemaken", zei de wielerkampioen zelf. "Gehuldigd worden als ereburger van je woonplaats, zeker op zo'n jonge leeftijd, is iets heel speciaals. Ik kijk ook uit naar de verschijning op de Grote Markt in Brussel, straks. Ik denk dat het allemaal pas zal doordringen als ik daar sta."

Intussen betuigt een andere jonge Brusselaar ook hulde aan de kersverse Wereldkampioen. Manneken Pis heeft voor de gelegendheid immers zijn nationale wieleruitrusting aangetrokken.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top