Invaller Martinez (Lommel) geeft visitekaartje af aan coach én bondscoach

Challenger Pro League | Het waren niet de beste weken voor Alonso Martinez. De TGV van Lommel SK viel ietwat onverwacht naast de Costa Ricaanse selectie voor de oefenduels tegen Zuid-Korea (2-2) en Oezbekistan (1-2 winst) waardoor zijn WK-dromen plots een stevige knauw kregen. Op de koop toe werd de winger ook nog eens op de bank gezet voor de wedstrijd tussen Lommel en RWDM.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Maar Martinez reageerde op de best mogelijke manier. De snelle flankaanvaller mocht op het uur invallen voor een bleke Vancsa en brak met zijn snelheid en zijn enthousiasme de match helemaal open. Bij zijn eerste actie bezorgde hij Heris een verkoudheid met een snelle doorbraak die door Caue werd afgewerkt en zes minuten voor tijd besliste hij mee de match door ook Belghali een goal voor te schotelen.

Twee assists dus voor de Costa Ricaan, die zo de strijd voor de felbegeerde WK-tickets nog niet opgeeft. Costa Rica zit op het WK in een groep met Spanje, Japan en Duitsland.

Ook Fraser moet knokken

Met Liam Fraser is er trouwens nog een tweede Challenger Pro Leaguespeler die de komende weken alles op alles zal zetten om zich te tonen voor de bondscoach van zijn vaderland. Fraser zit mee in het sukkelstraatje bij SK Deinze en werd - net als Martinez - niet opgeroepen tijdens de laatste interlandbreak.

Maar ook hij leunt dicht aan bij de nationale ploeg en zou natuurlijk maar wat graag van de partij zijn als Canada in Qatar België, Kroatië en Marokko bekampt.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top