Lewis Hamilton mag met neuspiercing starten in de GP van Singapore, Mercedes krijgt boete van 25.000 euro

Sport | Lewis Hamilton zal zondag vanwege medische redenen zijn neuspiercing mogen blijven dragen tijdens de Grote Prijs Formule 1 van Singapore. Dat werd zaterdagavond beslist. Zijn team Mercedes kreeg wel een boete van 25.000 euro voor het niet correct informeren van de stewards. Mercedes had aan de Internationale Automobielfederatie (FIA) aangegeven dat Hamilton al zijn sieraden en piercings had verwijderd.

Door Belga

Deel dit nieuws

De zevenvoudig wereldkampioen, die zondag vanop derde positie start in de Grote Prijs, vertelde de pers in Singapore zaterdag dat hij zijn neuspiercing droeg op advies van de dokter. De vorige keer dat hij de piercing liet verwijderen, liep hij immers een infectie op.

Hamilton vond het vervelend dat er voor een belangrijke race opnieuw over zijn sieraden moest gesproken worden. "Er was al ophef in het begin van het jaar om de regel. De FIA heeft me voor verschillende races een vrijstelling gegeven, zodat ik een oplossing kon vinden. Ik heb dan geprobeerd ze te verwijderen, maar ik kreeg vervolgens een zweer op mijn neus. Ik heb de piercing twee weken geleden dan terug geplaatst en de zweer verdween opnieuw. De dokter heeft me vervolgens geadviseerd ze niet meer te verwijderen. Het is jammer dat we hier over moeten praten. De commissarissen zijn er om over onze veiligheid te waken, maar dit is geen veiligheidsprobleem."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top