Rovanperä haalt wereldkampioenschap rally binnen in Nieuw-Zeeland

Sport | Kalle Rovanperä (Toyota Yaris Rally1) heeft de Rally van Nieuw-Zeeland gewonnen. De 22-jarige Fin is daarmee zeker van de wereldtitel en de jongste wereldkampioen in de geschiedenis van de sport.

Door Belga

Deel dit nieuws

Rovanperä was met 53 punten voorsprong op de Est Ott Tänak (Hyundai i20 N Rally1) in het klassement naar Nieuw-Zeeland vertrokken. Met zijn overwinning, voor de Fransman en uittredend wereldkampioen Sébastien Ogier (Toyota Yaris Rally1) en Tänak, bouwde hij zijn voorsprong in het kampioenschap uit tot 64 punten.

Daarmee is Rovanperä zeker van de wereldtitel, na zes overwinningen op elf rally's. Het is mathematisch onmogelijk voor Tänak om tijdens de laatste twee rally's van het seizoen, in Spanje en Japan, het gat nog dicht te rijden. In elke rally zijn maximaal 30 punten te verdienen.

Tot nu toe was de Brit Colin McRae de jongste winnaar van het wereldkampioenschap rally, dat sinds 1972 wordt georganiseerd. Hij was 27 jaar toen hij in 1995 de titel veroverde.

Tijdens de Rallly van Nieuw-Zeeland eindigde de Belg Thierry Neuville (Hyundai i20 N Rally1) op de vierde plaats. In het eindklassement staat hij derde.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top