Hattrick Trossard kost Liverpool punten, Onana helpt Everton met assist aan winst

Premier League | Op de negende speeldag van de Premier League heeft Liverpool zaterdag in de vooravond gemorst met de punten tegen Brighton. Een spektakelstuk, met een hattrick van Leandro Trossard, eindigde op 3-3.

Door Belga

Deel dit nieuws

Trossard vertolkte een glansrol bij de Seagulls. In de 4e en 18e minuut verschalkte hij Alisson tot twee keer met een overhoekse knal. Roberto Firmino (33.) bracht de Reds opnieuw in de wedstrijd met de aansluitingstreffer. Na de pauze zorgde Firmino (54.) met zijn tweede goal voor de gelijkmaker op Anfield, alvorens een knullig eigen doelpunt van Adam Webster (63.) de ommekeer voltrok. Trossard (83.) ontbond evenwel in de slotfase nog een derde keer zijn duivels op aangeven van invaller Kaoru Mitoma, vorig seizoen nog op huurbasis uitkomend voor Union Sint-Gillis.

Op hetzelfde tijdstip bleek Amadou Onana van goudwaarde bij Everton in en tegen Southampton: 1-2. In vijf knotsgekke minuten maakte Joe Aribo (49.) de 1-0, leverde Onana de assist voor de gelijkmaker van Conor Coady (52.) en kroonde Dwight McNeil (54.) zich tot matchwinnaar namens de Toffees.

In de andere ontmoetingen nam Chelsea in een Londens onderonsje tegen Crystal Palace pas in de laatste minuut van de reguliere speeltijd afstand (1-2), kwamen Bournemouth en Brentford niet tot scoren (0-0) en werd Fulham in eigen huis vernederd door Newcastle na een vroege rode kaart (1-4).

Brighton blijft ondanks de puntendeling vierde met 14 punten in de tussenstand van de Engelse hoogste voetbalafdeling. Liverpool geraakt maar niet onder stoom en blijft in de middenmoot bengelen, op de negende positie met 10 punten. Het heeft wel nog een inhaalmatch te goed. Rivaal Everton prijkt met hetzelfde puntentotaal op de elfde plaats.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top