Vanthourenhout en Iserbyt "konden samen tegenstand afmatten"

Wielersport | "We hebben het ploegenspel andermaal goed gespeeld", verklaarde Michael Vanthourenhout (Pauwels Sauzen-Bingoal) nadat hij voor het derde jaar op rij de Berencross in Meulebeke gewonnen had. "Samen met Eli Iserbyt kon ik de tegenstand afmatten."

Door Belga

Deel dit nieuws

"Ik voelde me heel goed voor de start van de cross. De verkenning leerde me dat er vandaag wel iets in zat. Het zag er misschien gemakkelijk uit, maar dat was het niet. Ik heb een paar keer moeten aanvallen voor ik een kloof kon slaan. Eerst maakte Laurens Sweeck me het leven zuur en daarna kwam Lars van der Haar op de proppen. Ook aan hem had ik een hele kluif. In de laatste twee rondes zette ik alles op alles, met succes."

"Na twee zeges en een tweede plaats in drie crossen kan ik zeker met vertrouwen naar Amerika. De ploeg besliste om iets later af te reizen. Zo kunnen we wat meer trainen. Ginder komt dat er niet echt van. Het zullen nog drukke trainingsdagen worden voor we op het vliegtuig zitten."

Iserbyt greep andermaal naast een zege in eigen gouw. "Natuurlijk wou ik hier eens winnen. In Meulebeke is me dat nog nooit gelukt. Het zag er allemaal wel goed uit. Ik wou de wedstrijd hard maken en ging al vrij vroeg versnellen. Het zorgde ervoor dat onze kopgroep, toen nog zo'n tien man sterk, helemaal uit elkaar spatte. Toen Vanthourenhout ging aanvallen, bleef ik bij Van der Haar om zijn vlucht te beschermen."

Iserbyt trekt donderdag naar de Verenigde Staten met een zege (Be-MINE cross Beringen) en twee tweede plaatsen in zijn reiskoffer. Vorig jaar won hij in Waterloo en werd hij in Fayetteville tweede (na Quinten Hermans) in de Amerikaanse wereldbekercrossen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top