Tourwinnaar Vingegaard pakt tweede ritzege en leiderstrui in de Ronde van Kroatië

Wielersport | Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) heeft vandaag zijn tweede etappezege geboekt in de Ronde van Kroatië (2.1). De 25-jarige Deen, afgelopen zomer Tourwinnaar, haalde het in de vijfde etappe, de koninginnenrit van 154 kilometer tussen Opatija en Labin, in een sprint bergop voor de Brit Oscar Onley (Team DSM) en de Sloveen Matej Mohoric (Bahrain Victorious). Vingegaard nam meteen ook de leiderstrui over van de Italiaan Jonathan Milan (Bahrain Victorious), die in de lastige rit niet kon volgen.

Door Belga

Deel dit nieuws

De Fransman Pierre Rolland (B&B Hotels-KTM) leek in Labin op weg naar de ritzege, maar op het steile laatste stuk kwam hij net tekort. Vingegaard passeerde hem op 150 meter van de aankomst. In het algemeen klassement leidt de Deen met nog één rit te gaan met 8 seconden voorsprong op Mohoric en Onley.

De Ronde van Kroatië eindigt morgen met een rit van 158 kilometer tussen Sveta Nedelja en Zagreb. Diep in de finale wachten de renners nog twee klimmetjes van derde categorie. Vorig jaar ging de eindzege in Kroatië naar de Brit Stephen Williams.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top