Arsenal smeert Tottenham in Noord-Londense derby eerste competitieverlies van seizoen aan

Premier League | Arsenal heeft Tottenham op de negende speeldag van de Premier League zijn eerste competitienederlaag van het seizoen aangesmeerd. De Noord-Londense derby eindigde op 3-1.

Door Belga

Deel dit nieuws

De Gunners schoten scherp uit de startblokken, met Gabriel Martinelli die na enkele minuten de paal en de vingertoppen van Hugo Lloris op zijn weg vond. Nog voor het verstrijken van het openingskwartier moest Aaron Ramsdale zich aan de overzijde strekken op een poging van Richarlison. Na een geduldige opbouw opende Thomas Partey (20.) even later de debatten namens de gastheer, door een afstandschot voorbij Lloris in de rechterbovenhoek te nagelen. Arsenal had Tottenham in zijn greep, maar liet zich de kaas van het brood eten door een strafschop weg te geven. Een kolfje naar de hand van Harry Kane (31.), die er als eerste speler ooit in de Premier League in slaagde om 100 keer buitenshuis te scoren.

Aan het begin van de tweede helft waren de troepen van Antonio Conte vrijwel meteen opnieuw op achtervolgen aangewezen. Gabriel Jesus (49.) frommelde de bal in doel na gestuntel van Lloris en Cristian Romero. Emerson Royal liet zijn teammaats net voorbij het uur in de steek door zijn studs op het scheenbeen van Martinelli te planten, met een rechtstreekse rode kaart tot gevolg. Granit Xhaka (67.) buitte dat numerieke overwicht een handvol minuten later al uit door Lloris met een overhoekse schuiver te vloeren. Albert Sambi Lokonga loste ruim een kwartier voor tijd Partey af.

Arsenal blijft dankzij de prestigieuze overwinning de ranglijst van de Engelse hoogste voetbalafdeling aanvoeren met 21 punten. Tottenham bezet de derde plaats met 17 eenheden en ziet zijn rivaal zo een kloofje slaan.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top