Opklaringen, buien en veel wind

Nieuws | Het is vandaag wisselvallig met opklaringen maar ook soms buien, met maxima tussen 12 en 17 graden en lokaal tot 18 graden. Dat meldt het KMI. Er waait een matige tot lokaal vrij krachtige, aan zee vrij krachtige tot soms krachtige wind vanuit het westen, met pieken tot 45 à 60 kilometer per uur. Lokaal kan dat bij een bui wat meer zijn.

Door Belga

Deel dit nieuws

's Avonds en 's nachts kan er eerst nog een lokale bui vallen, maar geleidelijk neemt de bewolking toe en kan er wat regen vallen vanaf de Franse grens. In de Ardennen kunnen de lage wolken het zicht beperken. De minima liggen tussen 9 graden in de Hoge Venen en 15 graden aan zee. De wind waait meestal matig uit het zuidwesten, aan zee blijft die tijdelijk nog vrij krachtig uit west tot zuidwest.

Morgen bereikt een nieuwe neerslagzone ons land via het noorden van Frankrijk. Die zou actiever zijn over het zuiden van het land, waar ook een donderslag kan klinken nabij de Franse grens. In de namiddag kunnen er opklaringen verschijnen over het noorden en westen van het land. De temperaturen stijgen tot 12 à 15 graden in de Ardennen en 15 à 17 graden elders.

Zondagnacht wordt het droog en wordt het op veel plaatsen lichtbewolkt. Later vormen zich verspreid lage wolken en soms ook mist die het zicht maandagochtend kunnen beperken. De minima liggen tussen 6 en 9 graden. 

Maandagochtend begint grijs, met op veel plaatsen nevel en mist. Geleidelijk komen er alsmaar meer opklaringen en in de namiddag wordt het op de meeste plaatsen zelfs vrij zonnig. De maxima liggen rond 13 of 14 graden in de Hoge Venen en tussen 15 en 17 graden in de meeste andere streken. Dinsdag blijft nog droog, woensdag trekt een regenzone over het land.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top