Oost west, uit best? CPL-teams kunnen thuis bijna geen matchen meer winnen

Challenger Pro League | Straks gaan Lommel SK en Beerschot VA nog eens op zoek naar een nieuwe thuisoverwinning. De Limburgers slaagden er dit CPL-seizoen nog niet in om een punt te pakken in eigen stadion en scoorden zelfs nog geen enkele thuisgoal. En ook voor Beerschot is het alweer van de eerste speeldag geleden dat ze thuis nog eens konden vieren (1-0 tegen Beveren). Maar ze zijn niet de enige teams met een thuiscomplex... sinds de derde speeldag blijkt thuis winnen zelfs een dingetje te zijn in 1B.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Van de 26 duels die er vanaf de derde speeldag gespeeld zijn, werden er maar drie gewonnen door de thuisploeg. Op speeldag 3 klopte Club NXT RWDM, op speeldag 4 won Lierse van Deinze en op speeldag vijf schonk Beveren haar fans een thuiszege tegen Club NXT. In alle andere duels was de uitploeg aan het feest of werden de punten gedeeld.

Ook vrijdag was het weer van dat. Terwijl Virton en Club NXT elkaar in evenwicht hielden (3-3), ging Dender met de drie punten aan de haal bij Jong Genk.

Nul op het rekest

Dat maakt dat er nog steeds vijf ploegen zijn die geen enkel thuisduel konden winnen. Lommel en Dender verloren 3x thuis terwijl SL16 FC 2x gelijkspeelde. Virton speelde dan weer 3x gelijk in vier thuismatchen (en verloor er dus één) terwijl RSCA Futures aan drie draws zit in evenveel thuisduels. De enige ploeg die thuis al meer dan één keer kon winnen is Lierse. De Pallieters hielden 2x de drie punten thuis in drie duels.

Afwachten of Lommel en Beerschot straks de slechte thuisreeks kunnen afsluiten en zo ook het gemiddelde van de 1B-teams wat omhoog kunnen halen. Want met drie thuiszeges in 26 duels of acht thuiszeges sinds de start van de competitie (38 duels) werden de thuisfans van de Challenger Pro League-teams nog niet echt verwend

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top