Sébastien Dewaest duikt plots op bij Jong Genk

Challenger Pro League | Jong Genk speelde vrijdagavond een degradatietopper tegen Dender EH. De Limburgers mochten absoluut niet verliezen om niet naar de laagste regionen van het klassement te zakken; maar dat lukte niet. Ook een onverwachte basisplek van '+23-speler' Sébastien Dewaest kon Dender niet afstoppen. De Oost-Vlamingen wonnen met 0-2.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Met de selectie van de 31-jarige Dewaest deed Jong Genk alleszins niks onreglementairs. De ploeg van Hans Somers heeft - in tegenstelling tot de drie andere beloftenteams - geen +23-speler in de selectie en kon dus reglementair schakelen tijdens het seizoen.

“We hebben pas in laatste instantie beslist om Dewaest op te stellen”, vertelde coach Hans Somers na afloop aan de collega's van Het Belang van Limburg. “Door de blessures van Et Taïbi en nu ook Bangoura en de verschuiving van Didden naar de A-kern, zaten we dun in de centrale verdedigers. Omdat Dewaest al een hele tijd met ons mee traint en zich ook positief en professioneel opstelt, was hij een optie geworden."

Permanent bij Jong Genk?

Of Dewaest nu definitief van zijn Genks zijspoor gehaald is, moet evenwel nog besproken worden. Somers stelde dat het zeker niet de bedoeling is dat de evolutie van jonge spelers tegengehouden wordt door een oudere speler, maar dat Dewaest wel perspectief biedt als Jong Genk wat krap in de verdedigers zit.

Dewaest zelf speelde alvast 90 minuten gedisciplineerd mee en maakte zo zijn eerste speelminuten van het nieuwe seizoen. De verdediger is al een tijdje eigenlijk niet meer welkom in Genk en traint sinds dit seizoen niet meer mee met de A-kern. Na dit voetbaljaar loopt zijn contract af.

Door zijn minuten bij Jong Genk moet Dewaest al wel zeker niet meer rekenen op speelminuten bij de A-ploeg (voor zover hij dat nog wel deed). Dat zou onreglementair zijn.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top