Rovanperä neemt de leiding in de Rally van Nieuw-Zeeland, Neuville is vijfde

Sport | De Fin Kalle Rovanperä (Toyota) heeft zaterdagochtend de leiding genomen in de Rally van Nieuw-Zeeland, elfde van dertien manches in het wereldkampioenschap. De WK-leider heeft 4.6 voor op de Estlander Ott Tänak (Hyundai). De Fransman Sébastien Ogier (Toyota) is op 6.5 derde. Thierry Neuville (Hyundai) is vijfde, op 1:03.9 van Rovanperä.

Door Belga

Deel dit nieuws

Tänak was als leider aan de tweede volledige wedstrijddag begonnen, maar werd al na de eerste proef van de dag afgelost door de Welshman Elfyn Evans. Een proef later kwam die met een gehavende Toyota Yaris op 36 seconden binnen. Rovanperä vierde zijn 22e verjaardag met winst in de negende klassementsproef en nam de koppositie over.

De tiende klassementsproef werd geannuleerd na een zware crash van de Engelsman Gus Greensmith. Zijn Ford Puma ging enkele keren overkop en werd een gevaarlijk obstakel voor de volgende rijders. De bemanning bleef ongedeerd.

Zaterdagnamiddag (3u08 tot 5u24 's nachts in België) worden er nog drie klassementsproeven afgewerkt, zondag nog vier. Rovanperä kan zich met nog twee manches te gaan tot jongste wereldkampioen in de geschiedenis kronen. De Rally van Nieuw-Zeeland eindigt in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 5u30 Belgische tijd

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top