British Open snooker - Mark Allen houdt Mark Selby uit halve finales

Sport | Donderdag plaatste Mark Selby (WS-3) zich met een 147 maximumbreak en een 4-1 zege tegen Jack Lisowski (WS-12) nog op indrukwekkende wijze voor de kwartfinales van het British Open, maar daarin moest de 39-jarige Engelsman vrijdag zelf met 5-3 zijn meerdere erkennen in de Noord-Ier Mark Allen (WS-14).

Door Belga

Deel dit nieuws

Met een 123 century won Selby wel nog het eerste frame en nadat Allen drie spelletjes op rij gewonnen had, kwam 'The Jester from Leicester" met onder meer een 108 terug tot 3-3. Met breaks van 148, 75 en 126 deed "The Pistol" beter. Een ronde eerder had Allen ook al toernooifavoriet Judd Trump (WS-2) met 4-3 uitgeschakeld. Door de nederlaag van Trump blijft wereldkampioen Ronnie O'Sullivan, al in de eerste ronde uitgeschakeld door de Zwitser Alexander Ursenbacher (WS-63), de nummer een van de wereld. Trump moest het toernooi winnen om "The Rocket" van de troon te stoten.

Om een plaats in de finale neemt Allen het zaterdag in een best of 11 op tegen de Thai Noppon Saenghkham (WS-38). Die schakelde de Welshman Jamie Jones (WS-29) met 5-3 uit.

In de andere halve finale staan Robbie Williams (WS-61) en de Welsman Ryan Day (WS-27) tegenover elkaar. Williams schaarde zich bij de laatste vier in Milton Keynes door de Chinees Lyu Haotian (WS-43) met 5-1 te verslaan. Day won met 5-4 van de Chinees Yuan SiJun (WS-68).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top