Bayern laat Leverkusen geen kans en knoopt opnieuw aan met winst

Bundesliga | Bayern München heeft vrijdagavond in de opener van de achtste speeldag van de Bundesliga opnieuw van de zege mogen proeven. Het liet Bayer Leverkusen, opponent van Club Brugge in de groepsfase van de Champions League, geen kans: 4-0.

Door Belga

Deel dit nieuws

Halfweg was de match al gelopen in de Allianz Arena. Leroy Sané (3.) en Jamal Musiala (17.) bezorgden de Rekordmeister een vroege dubbele voorsprong en Sadio Mané (39.) nam met de rust in zicht de laatste twijfels weg.

In de tweede helft zag Mané even voor het uur een tweede treffer door de neus geboord worden omwille van een voorafgaande overtreding. Thomas Müller (84.) legde in de laatste minuten nog een vierde Beierse doelpunt in het mandje.

Het was de eerste overwinning in competitieverband voor Bayern sinds 21 augustus (0-7 op Bochum). Sindsdien pakten de troepen van Julian Nagelsmann een povere 3 op 12.

Bayern klimt dankzij de driepunter voorlopig naar de tweede plaats in de algemene rangschikking van de Duitse eerste klasse met 15 punten, in het zog van fiere leider Union Berlijn (17 ptn.), tegenstander van Union Sint-Gillis in de groepsfase van de Europa League.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top