Franco Dragone, bekend van Cirque du Soleil, overleden aan hartaanval

Films | Spektakelregisseur Franco Dragone is in de Egyptische hoofdstad Caïro op 69-jarige leeftijd overleden aan een hartaanval. Dat meldt zijn medewerkster Claudine Cornet. In de jaren 90 tekende hij voor meerdere producties van Cirque du Soleil, en later richtte hij zijn eigen gezelschap, Dragone, op.

Door Belga

Deel dit nieuws

Franco Dragone ontwierp onder andere ook de ceremonie voor de opening van Euro 2000 in het Koning Boudewijnstadion.

Over het werk van Franco Dragone voor zijn voorstelling Le Rêve zond Arte in 2005 een documentaireserie uit. Hij regisseerde eveneens de eerste speelfilm van Cirque du Soleil, 'Alegria - An enchanted Tale' (1999).

In 2015 was Franco Dragone, die eerder ook nog spectaculaire shows maakte voor Céline Dion, verantwoordelijk voor de grondige modernisering van de producties in het bekende Parijse cabaret Lido.

Later werd de artistiek ondernemer nog door het parket van Bergen ervan verdacht valse documenten te hebben ingediend om zichzelf te vrijwaren van belastingfraude. Dranco Dragone heeft de fiscale ontduiking altijd ontkend. 

Twee jaar geleden werd hij gediagnosticeerd met leukemie. Hij drukte recent nog de hoop uit dat hij binnenkort genezen zou zijn.

Dragone werd op 12 december 1952 geboren in het Italiaanse Vairano.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top