British Library gunt exclusieve blik in archief van Beatles-biograaf Hunter Davies

Muziek | De British Library licht op 22 november een tipje van de sluier op het uitgebreide archief van Hunter Davies, de schrijver van de enige officiële biografie van The Beatles.

Door Belga

Deel dit nieuws

De collectie omvat zoals notitieboekjes die schrijver en journalist Hunter Davies gebruikte tijdens de gesprekken met de band als efemere en foto's die hij nam toen hij werkte aan de biografie van The Beatles. Er zullen ook Super 8 filmbeelden te zien zijn die Hunter filmde toen hij op vakantie was met Paul en Linda McCartney.

De British Library verwierf onlangs voor 50.000 pond het archief van Hunter Davies van toen hij in 1968 aan 'The Beatles: The Authorized Biography' schreef. Het gaat om 14 dozen met duizenden documenten, foto's en tijdschriften. Davies' enige verzoek was dat ze altijd toegankelijk zouden zijn voor onderzoekers. Een enkele tekening van een kudde schapen van John Lennon werd in juli bij Sotheby's voor 18.900 pond verkocht. Tijdens het schrijven van het boek bracht Davies achttien maanden door met de band en had hij ongekende toegang tot John Lennon, Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr.

Het evenement 'Hunter Davies: Writing The Beatles', in aanwezigheid van de auteur, kan ook online via een livestream gevolgd worden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top