Franse revelatie Axel Laurance boekt eerste profzege in Ronde van Kroatië

Wielersport | De Fransman Axel Laurance (B&B Hotels-KTM) heeft in een groepssprint de vierde etappe gewonnen van de CRO Race, de wielerronde van Kroatië (UCI categorie 2.1). De Italiaan Jonathan Milan (Bahrain-Victorious) finishte als tweede en behoudt de leiderstrui.

Door Belga

Deel dit nieuws

In een lange etappe van 219 kilometer van Biograd na Moru naar Crikvenica, langs de pittoreske Kroatische kustlijn, vormden zes vluchters geen risico voor het peloton. Het grootste gevaar lag uiteindelijk in het kletsnatte en spiegelgladde wegdek in het lokale circuit in de aankomststad, maar de groepssprint kwam er ondanks een valpartij van een renner voorin het peloton toch.

Matej Mohoric, de recentste winnaar van Milaan-Sanremo, probeerde ploegmaat Jonathan Milan in de laatste hectometers naar een derde etappezege te leiden, maar de hattrick kwam er niet: de 21-jarige Laurance wurmde zich in de sprint naast Mohoric richting zijn eerste profzege. De Franse neoprof finishte vorige maand nog als tweede in de Bretagne Classic, toen achter Wout van Aert.

Bahrain-Victorious finishte met Milan en Mohoric op de plaatsen twee en drie van de vierde etappe, maar blijft als troostprijs wel aan de leiding van het algemene klassement: Milan, die onderweg ook enkele bonificatieseconden had gesprokkeld, heeft nu tien seconden voorsprong op de ritwinnaar van gisteren, de Deense Tourwinnaar Jonas Vingegaard. De Brit Oscar Onley is derde op 0:14.

De Duitstalige Laurenz Rex (Bingoal Pauwels Sauces WB) was de beste Belg in de vierde etappe, op de zesde plaats. Zijn ploegmaat Kenny Molly is als veertiende eerste Belg in de stand. De zesdaagse Ronde van Kroatië eindigt zondag. Morgen wacht het peloton een erg heuvelachtige etappe van 154 kilometer.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top