Chili en Peru naar TAS om FIFA-beslissing over speler Ecuador aan te klagen

Voetbal | De Chileense (FFCH) en Peruaanse Voetbalfederatie (FPF) hebben bij het Internationaal Sporttribunaal TAS in het Zwitserse Lausanne beroep ingediend tegen de beslissing van de Wereldvoetbalbond FIFA om Ecuador aan het WK voetbal van eind dit jaar in Qatar te laten deelnemen, zo werd bekendgemaakt.

Door Belga

Deel dit nieuws

Chili had een zaak aangespannen bij de Wereldvoetbalbond omdat Ecuador in de kwalificatiewedstrijden met Byron Castillo speelde. Volgens de Chileense bond bleek uit documenten dat Castillo in 1995 in Tumaco in Colombia is geboren en niet, zoals vermeld op zijn officiële documenten, in 1998 in Villamil Playas in Ecuador.

De Disciplinaire Commissie van de FIFA besloot eerder, na analyse van de inzendingen van alle partijen, om het onderzoek tegen de Ecuadoraanse voetbalbond te sluiten. Chili ging daarna in beroep, maar ook dat bleek tevergeefs.

Ecuador eindigde in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiezone als vierde. Peru greep met een vijfde plaats net naast de WK-tickets. In de intercontinentale eindronde verloren ze vervolgens van Australië. Chili werd zevende.

Ecuador is ingedeeld in een WK-poule met Nederland, Senegal en Qatar.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top