Lewis Hamilton klokt voor het eerst dit jaar snelste tijd in oefenritten in Singapore

Sport | Lewis Hamilton (Mercedes) was vandaag de snelste tijdens de eerste oefensessie voor de Grote Prijs Formule 1 van Singapore, de zeventiende WK-manche van het seizoen. De Britse zevenvoudig wereldkampioen haalde het op het circuit van Marina Bay in een tijd van 1:43.033 voor de jarige Max Verstappen (Red Bull, +0.084) en Charles Leclerc (Ferrari, +0.402).

Door Belga

Deel dit nieuws

Het is voor Hamilton, die een tegenvallend seizoen doormaakt, de eerste keer in 2022 dat hij de snelste is in een oefensessie voor een Grote Prijs.

Sergio Perez (Red Bull) werd vierde, op 0.806 van Hamilton. Zijn ploegmakker George Russell (Mercedes) eindigde als vijfde op 1.033. De oefenritten moesten even stopgezet worden nadat Lance Stroll (Aston Martin) een muur raakte.

De tweede oefensessie wordt vrijdag vanaf 15 uur Belgische tijd gereden. Morgen zijn er om 12 uur de derde vrije trainingen. De kwalificaties staan vanaf 15 uur op het programma. De Grote Prijs van Singapore, traditioneel onder kunstlicht, start zondag om 14 uur.

In de WK-tussenstand leidt Verstappen met 335 punten. Leclerc is zijn eerste achtervolger met 219 punten. De Nederlander kan zondag al voor het tweede jaar op rij wereldkampioen worden. Hij moet dan de race winnen en 22 punten meer behalen dan Leclerc.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top