Kan Benfica profiteren van de interne problemen van PSG?

Sport | Tijdens de derde speeldag in de UEFA Champions League staan er opnieuw een aantal interessante duels op de planning. Een daarvan is de match tussen Benfica en PSG in groep H, exclusief te bekijken bij Pickx+ Sports.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Wat als de interne keuken de enige bedreiging voor PSG is? De ploeg uit de Franse hoofdstad wordt opnieuw bij de favorieten voor eindwinst in de Champions League gerekend en in de eerste twee wedstrijden lieten ze al meermaals zien dat ze die rol kunnen waarmaken. Maar toch hebben enkelingen, zoals ook in de vorige seizoenen al het geval was, opnieuw twijfels over hun favorietenrol. Tijdens hun trip naar Benfica, samen met PSG leider in Groep H na een 6 op 6, kunnen ze de twijfels wegwerken of net versterken!

Milan wil Chelsea kloppen

In hun openingswedstrijd tegen Juventus wist de ploeg van Christophe Galtier in de tweede helft de spanning erin te houden. PSG speelde alsof niks hen kon deren, waardoor de Italianen kort na de rust alsnog konden scoren. Nadat Mbappé zijn ploeg met twee goals op voorsprong schoot, speelde PSG in de tweede helft heel wat minder goed. Intussen gaan steeds meer geruchten rond dat de sfeer in de kleedkamer niet echt goed zit. Vooral het egoïstisch gedrag van de Franse ster zou voor veel frustraties zorgen. Tijdens een wedstrijd tegen Benfica zullen de fans misschien meer te weten komen over de interne keuken en het echte niveau van PSG, want tegen die ploeg zullen de spelers gedwongen worden om samen te werken. Juventus moet op de derde speeldag spelen tegen Maccabi Haifa, de ploeg die tegen PSG eerst op voorsprong kwam maar nadien drie doelpunten moest slikken.

In Groep E begint AC Milan aan twee zware wedstrijden, de Italiaanse ploeg moet het twee keer opnemen tegen Chelsea. De Rossoneri kunnen sinds de start van de Champions League rekenen op onze landgenoot Alexis Saelemaekers, maar net nu ze hem broodnodig hebben, is hij geblesseerd. Het staat buiten kijf dat de Blues van hun kant het beste van zichzelf zullen geven, aangezien de ploeg zeer slecht van start ging in de Europese competitie. Door de zwakke prestaties werd trainer Thomas Tuchel zelfs opzij geschoven. Charles De Ketelaere en co staan wel sterk en zijn de ongeslagen leiders in de groep waarbij ook FC Salzburg en het Kroatische Dinamo Zagreb zitten.

De leiders van groep F, Real Madrid met onze landgenoten Courtois en Hazard, nemen het thuis op tegen Shakhtar Donetsk. De Spaanse ploeg zoekt een derde overwinning op rij terwijl de Oekraïense ploeg ook op winst gebrand is. RB Leipzig moet het opnemen tegen Celtic terwijl die andere Duitse ploeg, Borussia Dortmund met onze landgenoten Thomas Meunier en Thorgan Hazard, het opneemt tegen Sevilla. De ploeg uit Andalusië kan de tweede plaats in het groepsklassement overnemen als ze hun eerste overwinning in deze competitie kunnen binnenhalen. De eerste plaats in de groep lijkt te gaan naar het Manchester City van Kevin De Bruyne. Zij zullen in het Etihad Stadium wellicht weinig moeite hebben met een veel zwakker FC Kopenhagen, tenzij zij natuurlijk kunnen verrassen.

Het programma van de derde speeldag in de UEFA Champions League bij Pickx Sports:

Woensdag 5 oktober

Volg de UEFA Champions League integraal op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus. 

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top