Thierry Neuville staat na tweede dag op de zesde plaats

Sport | Thierry Neuville (Hyundai) is naar de zesde plaats gezakt na de tweede dag in de Rally van Nieuw-Zeeland, de elfde van dertien WRC-manches. De Est Ott Tänak, de ploeggenoot van Neuville bij Hyundai, blijft leider.

Door Belga

Deel dit nieuws

Neuville zakte na de eerste rit van vandaag, de vierde in totaal, al van de derde naar de zevende plaats. Vervolgens werd hij vijfde in de vijfde klassementsrit en vierde in de zesde en zevende rit. Hij eindigde zo de dag als zesde in de tussenstand.

Onze landgenoot telt 45,6 seconden achterstand op Tänak. Zijn dichtste achtervolgers zijn de Brit Elfyn Evans (Toyota), op 0,2 seconden, en de Fransman Sébastien Ogier (Toyota), op 6,7 seconden. Kalle Rovanperä (Toyota), die dit weekend wereldkampioen kan worden, is vierde, op 7,2 seconden. De Fin wordt morgen 22 jaar. Als hij één dag later acht punten meer pakt als Tänak is hij op zijn 22e en één dag de jongste wereldkampioen rally ooit.

Morgen staan er zes klassementsritten op het programma voor een totaal van 88,12 km. Zondag volgen er nog vier, waaronder de Power Stage. De Rally van Nieuw-Zeeland eindigt zondag, omstreeks 5u30 Belgische tijd.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top