Maryna Zanevska had kunnen winnen van Sakkari "als ze emoties beter controleerde"

Sport | Voor Maryna Zanevska (WTA 97) zijn de kwartfinales van het WTA-toernooi van het Italiaanse Parma (gravel/251.750 dollar) donderdag het eindstation geworden. Ondanks een erg verdienstelijke wedstrijd tegen het Griekse topreekshoofd Maria Sakkari (WTA 7) trok ze met 2-6, 6-4 en 6-4 aan het kortste eind.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Alles bij elkaar is de balans na deze match positief, maar momenteel is het moeilijk de nederlaag te accepteren. Ik had kunnen winnen als ik mijn emoties beter onder controle kon houden. Ik wou zo graag, dat dat in mijn nadeel speelde. Het is een les, ik ben blij met mijn prestatie", aldus Zanevska.

"Sakkari bleef kalm, helder en sterk in het hoofd van begin tot einde, terwijl ik te hard nadacht op zekere momenten in de derde set, wanneer ik kansen had om 4-1 en 5-3 voor te komen."

Op Italiaanse bodem gaf Zanevska enkel hoger gerangschikte tennissters partij. Thuisspeelster Lucia Bronzetti (WTA 61) en de Hongaarse Dalma Galfi (WTA 91) kon ze wel kloppen. "Ik heb drie goede wedstrijden achter de rug. Ik heb vertrouwen in mijn spel. Ik bouw aan mijn eigen spelopvatting volgens mijn persoonlijkheid."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top