Topfavoriet Italië behoudt perfect rapport in groep Yellow Tigers na zege tegen Kenia

Sport | Europees kampioen Italië (FIVB 3) behoudt ook na de vierde groepsspeeldag in de eerste ronde op het WK vrouwenvolleybal een perfect rapport in de poule van de Belgische volleybalvrouwen (FIVB 13). Kenia (FIVB 29) ging in het Nederlandse Arnhem met 3-0 (25-15, 25-23 en 25-17) ten onder tegen de topfavoriet voor de eindzege.

Door Belga

Deel dit nieuws

Italië voert op die manier groep A aan met 12 op 12, voor Nederland (9 op 9) en België (6 op 9). Nummer 4 Kenia sprokkelde 3 op 12, terwijl nummers 5 en 6, Puerto Rico en Kameroen, vooralsnog puntenloos zijn na drie duels.

De Yellow Tigers verloren dinsdagavond na een meer dan verdienstelijke partij met 3-1 van Italië. Later deze week speelt het team van Gert Vande Broek, dat momenteel twee overwinningen en een nederlaag telt, nog tegen Nederland (FIVB 10, morgen) en Kameroen (FIVB 27, zondag). 

Vierentwintig landen zijn ingedeeld in vier poules van zes ploegen. Uit elke poule stoten vier landen door naar de tweede ronde. Daarin worden twee poules van acht landen gevormd, waarbij de onderlinge resultaten van de eerste ronde worden meegenomen. Wie in de tweede ronde in de top vier van zijn groep eindigt, mag naar de kwartfinales.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top