Vingegaard haalt uit in de Ronde van Kroatië bovenop steile puist

Wielersport | Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) heeft zijn eerste zege geboekt sinds zijn eindwinst in de Ronde van Frankrijk deze zomer. De Deen was aan het einde van de derde etappe van de CRO Race, de wielerronde van Kroatië (UCI categorie 2.1), de beste op een spectaculaire aankomsthelling.

Door Belga

Deel dit nieuws

Zeven vroege vluchters werden in de finale van de 157 kilometer lange derde rit in Kroatië afgelost door drie andere aanvallers, maar in de laatste vijf kilometer was alles te herdoen in de aanloop naar de spectaculaire aankomst bovenop Primosten. Op die anderhalve kilometer lange beklimming kregen de renners niet alleen steile percentages voor de wielen, maar ook gedeeltes onverharde weg.

Na twee ritzeges op evenveel dagen stak de Italiaanse leider Jonathan Milan (Bahrain-Victorious) opnieuw de hand uit naar de ritoverwinning met twee aanvalspogingen bergop, maar hij werd geremonteerd door de lichtere klimmers van het pak. Vingegaard, bezig aan zijn rentree na de Tour, haalde het uiteindelijk voor de amper negentienjarige Brit Oscar Onley van het opleidingsteam van DSM. De Sloveen Matej Mohoric, een ploegmaat van Milan, werd derde.

Milan, zelf nog vijfde, blijft wel ternauwernood aan de leiding van het algemene klassement, met amper één seconde voorsprong op Vingegaard. Onley is derde op 0:05. De zesdaagse Ronde van Kroatië eindigt zondag.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top