CEO John Lelangue vertrekt bij Lotto Soudal

Wielersport | John Lelangue stopt aan het einde van het seizoen als CEO van Lotto Soudal. Dat maakte de 51-jarige Brusselaar zelf bekend op sociale media. Lelangue was sinds begin 2019 de sterke man bij het Belgische WorldTour-team. Zijn contract liep op het einde van het jaar af.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Enkele weken geleden, aan het einde van de Tour de France, heb ik de beslissing genomen op het einde van het seizoen afstand te nemen van mijn rol als CEO bij Lotto Soudal", postte Lelangue op Twitter. "Ik heb de Raad van Bestuur in augustus geïnformeerd. Ik wil de Nationale Loterij oprecht bedanken voor haar vertrouwen en steun gedurende de voorbije vier jaar."

Het vertrek van Lelangue komt net op het moment dat Lotto Soudal dreigt te degraderen uit de WorldTour. De algemeen manager haalde als hoofd van de wielerploeg de voorbije jaren grote namen als Philippe Gilbert en John Degenkolb aan boord, maar de prestaties waren tegenvallend. Het voorbije seizoen maakte het team, mede dankzij de ontbolstering van Arnaud De Lie, nog een inhaalbeweging. Toch raakte het nooit meer uit het degradatiemoeras.

Lelangue was eerder al teammanager bij Phonak en BMC. Hij werkte ook voor Tourorganisator ASO en de Internationale Wielerunie (UCI).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top