'It's Raining Men': de one-hit wonder die bijna niet voor The Weather Girls was

Muziek | Het weerbericht voorspelt regen. Maar niet zomaar regen: regen van de mannelijke soort. Het is namelijk 40 jaar geleden dat een van de meest iconische discopopnummers uitkwam. 'It's Raining Men' was een nummer van - lekker toepasselijk - The Weather girls. Pickx vertelt je meer over deze one hit wonder.

Door Pickx

Deel dit nieuws

The Weather Girls doen misschien niet meteen een belletje rinkelen, maar zeg 'It's Raining Men' en iedereen weet waar je het over hebt. De monsterhit werd voor het eerst uitgebracht in 1982 door The Weather Girls, een discoduo dat actief was in de jaren 70 en 80. De single maakte hen wereldberoemd, althans voor even. Maar wist je dat het liedje initieel niet voor de twee dames bedoeld was? 

Donna Summer

'It's Raining Men' werd in 1979 geschreven door Paul Jabara en Paul Shaffer. Shaffer zou later de bandleider worden van 'Late Night with David Letterman' en Jabara had eerder al hits geschreven voor Donna Summer, zoals 'Last Dance' en 'No More Tears'. Aanvankelijk was het dan ook de bedoeling dat Donna Summer de stem zou worden van 'It's Raining Men'. 

"Paul Jabara belde me op en zei: 'Ik heb een geweldig nummer voor Donna Summer en ik wil dat jij het samen met mij schrijft.' We schreven het liedje uiteindelijk in één middag", zei Shaffer in een interview met Vanity Fair. Maar toen het erop aankwam, wees Summer het liedje af. "Ze vond de tekst afschuwelijk, omdat ze zich net bekeerd had tot het christendom. Volgens Donna was het liedje godslasterlijk. De dag erna stuurde ze me een bijbel op." 

Two Tons O’ Fun

Gelukkig betekende dat niet het einde van 'It's Raining Men'. Waar zouden we vandaag anders op losgaan op elk trouwfeest? De makers van het nummer gingen op zoek naar ander talent en kwamen zo terecht bij The Weather Girls, die toen nog optraden als Two Tons O’ Fun. De twee zangeressen in kwestie waren Martha Wash en Izora Armstead. Speciaal voor de release van hun gloednieuwe single besloten ze hun oude bandnaam achter te laten en te gaan voor het toepasselijke The Weather Girls. 

The Weather Girls brachten 'It's Raining Men' officieel uit op 10 september 1982, als leadsingle van hun studioalbum 'Success'. Het is een disconummer dat leunt op elementen van r&b, soul en dance. De single bereikte de nummer één positie in de dance charts in de Verenigde Staten en werd genomineerd voor Best R&B Performance by a Duo or Group bij de 26ste Grammy Awards

Maar mooie liedjes duren nooit lang en dat was jammer genoeg ook het geval voor The Weather Girls. Ondanks het succes hebben de dames nooit een nummer uitgebracht dat zo goed scoorde als 'It's Raining Men'. Het duo ging uiteindelijk in 1988 uit elkaar, zes jaar na de eerste release van hun one hit wonder. Gelukkig leeft het nummer wel verder, want in 2017 stond 'It's Raining Men' bovenaan de Spotify Rewind charts. Sommige liedjes raak je nooit beu!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top