Selah Sue wint elfde Ups & Downs-prijs

Muziek | De Leuvense zangeres Selah Sue is de winnaar van de Ups & Downs-prijs, zo heeft de organisatie donderdag bekendgemaakt. Die prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan iemand die psychische kwetsbaarheid op een destigmatiserende manier onder de aandacht brengt.

Door Belga

Deel dit nieuws

Dit voorjaar bracht Selah Sue een plaat uit die geïnspireerd was op een vorm van therapie: elke song is gebaseerd op een ander type van haar persoonlijkheid. In augustus van dit jaar getuigde de Leuvense in een pakkende Facebook-post over haar moeilijke relatie met antidepressiva.

"Selah Sue heeft positief bijgedragen aan de bespreekbaarheid van de behandeling en begeleiding van psychische problemen bij zowel volwassenen als jongeren", zegt Patrick Colemont, ondervoorzitter van Ups & Downs. "De open manier waarop ze communiceert over haar depressie geeft kracht aan mensen. Met de U&D-prijs omhelzen we haar met warmte en waardering."

Volgens cijfers van Ups & Downs, een vereniging voor personen met een bipolaire stoornis of chronische depressie, kampt 2 tot 5 procent van de bevolking met een of andere vorm van stemmingsstoornis. In Vlaanderen gaat het om ongeveer 200.000 personen.

Het is de elfde keer dat de Ups & Downs-prijs wordt uitgereikt. Eerdere erkenningen gingen onder meer naar journalist Riadh Bahri, zanger Wannes Cappelle, acteur Ben Segers en presentatrice Evi Hanssen. Selah Sue krijgt haar prijs op zaterdag 8 oktober uitgereikt, tijdens het Ups & Downs Forum, in het Provinciehuis in Leuven.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top