BBC schrapt 382 banen op internationale dienst

Films | De Britse omroep BBC wil 382 banen schrappen op zijn internationale dienst, BBC World Service. Dat heeft de omroep vandaag aangekondigd.

Door Belga

Deel dit nieuws

De reorganisatie heeft volgens de BBC te maken met een versnelling naar een digitaal aanbod, omdat steeds meer mensen vaker digitaal op zoek gaan naar nieuws. Het plan is om een aantal televisie- en radioprogramma's stop te zetten en de stekker te trekken uit de Arabische en Perzische radiozenders. 

Maar, zo voegt de omroep toe, "BBC World Service zal actief blijven in alle talen en landen waarin het momenteel aanwezig is." Van de 41 talen die de internationale dienst aanbiedt, zal wel bijna de helft alleen nog online beschikbaar zijn. 

De ingrepen moeten leiden tot een besparing van 28,5 miljoen pond (31,8 miljoen euro) per jaar. Die besparing maakt deel uit van een globaal besparingplan van 500 miljoen pond voor de hele BBC, dat in mei werd voorgesteld. Daarbij zouden 1.000 jobs verloren gaan op een totaal van 22.000.

BBC World Service bereikt naar schatting elke week 365 miljoen mensen wereldwijd. De programma's zijn vooral heel belangrijk in landen waar de persvrijheid beperkt is.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top