China wacht de Belgian Cats op in halve finales

Basketbal | De Chinese vrouwen hebben vandaag het derde ticket voor de halve finales in de wacht gesleept op het WK basketbal in Sydney. China haalde het in de kwartfinales met 85-71 van Frankrijk. Om 12u30 spelen de Belgian Cats hun kwartfinale op het WK tegen gastland Australië. Bij winst treffen ze morgen China bij de laatste vier.

Door Belga

Deel dit nieuws

China maakte het verschil tegen de Fransen vandaag in een sterk tweede kwart (25-14). Het leidde zo met 50-39 bij de pauze. Na rust kon Frankrijk nog even dichter bij sluipen, maar China gaf de overwinning niet meer uit handen. Li Meng (23 punten), Huang Sijing (18 punten) en Han Xu (13 punten en 9 rebounds) waren de uitblinkers. De 19 punten van Marine Fauthoux volstonden niet voor Frankrijk.

China gaat zo op haar winnend elan verder. In de groepsfase won het vier van de vijf keer, enkel de ongenaakbare Amerikaanse vrouwen waren te sterk. De Belgian Cats kregen dinsdag in het laatste groepsduel nog een 81-55 op het bord.

Eerder op de dag plaatsten de Verenigde Staten en Canada zich als eerste twee landen voor de halve finales in Sydney. De Amerikaanse vrouwen klopten Servië met 88-55, Canada haalde het met 79-60 van Puerto Rico.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top