Spannende politiereeksen en ontroerende films op Pickx+ in oktober

Series | In oktober kan je op Pickx+ alweer genieten van enkele nieuwe films en series, van een muzikale documentaire en een sportserie tot twee politiereeksen en een hartverscheurende film.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Signal

Deze Zuid-Koreaanse sciencefiction politiereeks is een unicum op de Belgische televisie. Toen Park Hae Yeong een jonge scholier was, was hij getuige van een kidnapping. De dader werd nooit gevonden, en dus ontwikkelde Hae Yeong een wantrouwen voor de politie. Vijftien jaar later werkt hij zelf als rechercheur en crimineel profileerder. Op een dag komt een walkie talkie op zijn pad waarmee hij kan communiceren met rechercheur Lee Jae Han, die zich in het verleden bevindt! Samen met collega Cha So Hyun proberen ze oude onopgeloste zaken alsnog tot een goed eind te brengen.

Dat Zuid-Koreaanse film en televisie in de lift zitten, heeft geen betoog nodig. Kijk alleen maar naar het succes van films als ‘Parasite’ en series als ‘Squid Game’, en je weet op welk torenhoog niveau daar gewerkt wordt. Dat is met de reeks ‘Signal’ niet anders.

‘Signal’ is vanaf 1 oktober beschikbaar op de exclusieve zender Pickx+.

America’s Musical Journey

De inwoners van de Verenigde Staten zijn een “melting pot” van nationaliteiten en culturen. En bij elk van die culturen hoort een eigen muziekstijl. Door die mengeling van stijlen ontstonden genres als blues en jazz, waaruit op hun beurt weer tal van andere genres ontsproten. Zanger Aloe Blacc – je kent hem vast nog van hits als ‘I Need a Dollar’ en ‘Wake Me Up’ – neemt ons mee op een ontdekkingsreis doorheen de geschiedenis van Amerika, aan de hand van haar muziek. Met passages van muzikale helden als Jon Batiste, Dr. John en Gloria Estefan en de vertellersstem van Morgan Freeman.

‘America’s Musical Journey’ is op 7 oktober beschikbaar op de exclusieve zender Pickx+.

Line of Duty

Dat de Britten goed zijn in misdaaddrama’s, moeten we je waarschijnlijk ook niet meer zeggen. ‘Line of Duty’ is al tien jaar een vaste waarde op de BBC en was bij de lancering in 2012 de best bekeken dramaserie op BBC Two in tien jaar tijd. We volgen rechercheur Steve Arnott, die weigert om mee te werken aan een doofpotoperatie in zijn team en dan maar overgeplaatst wordt naar een anticorruptie-eenheid. Daar werkt hij samen met rechercheur Kate Fleming, die een reputatie heeft als undercoveragent. Samen met hun team onderzoeken ze politiemedewerkers die ze verdenken van corruptie. Naargelang ze steeds meer te weten komen, ontwaren ze een waar crimineel netwerk binnen de politie.

‘Line of Duty’ is vanaf 20 oktober beschikbaar op de exclusieve zender Pickx+.

Voetbalmaffia

De Nederlandse serie ‘Voetbalmaffia’ speelt zich – je raadt het al aan de titel – af in de onderbuik van de sportwereld. De Nederlandse Johnny de Graaff speelt bij het Italiaanse Bologna, maar presteert er ondermaats en krijgt het aan de stok met de ploegleiding. Hij wordt op de transfermarkt gezet en aangetrokken door het Russische Kazan, dat hem eerst nog wat ritme laat opdoen bij zijn oude Nederlandse ploeg Deventer. Dan blijkt dat die hele reeks gebeurtenissen achter de schermen gestuurd werd door de gokmaffia, die zetelt in Thailand. Johnny heeft namelijk schulden en is daardoor de ideale persoon om mee te helpen bij matchfixing. En als hij weigert om mee te werken, brengt hij meer dan alleen zijn carrière in gevaar. Deze reeks, met Chiem Vreeken (‘Moordvrouw’) in de hoofdrol, vertelt geen waargebeurd verhaal, maar is volgens de makers wel gebaseerd op echte gebeurtenissen.

‘Voetbalmaffia’ is vanaf 16 oktober beschikbaar op de exclusieve zender Pickx+.

Nowhere Special

De film ‘Nowhere Special’ is dan weer wel (losjes) gebaseerd op een waargebeurd verhaal. De 35-jarige Noord-Ierse ramenwasser John zorgt in zijn eentje voor zijn vierjarige zoon Michael. Maar wanneer John te horen krijgt dat hij nog maar enkele weken te leven heeft, stort zijn wereld in. Immers, wie zal voor Michael zorgen als hij er niet meer is? Hij gaat op zoek naar het ideale pleeggezin dat zijn zoon de gelukkige jeugd kan geven die hij zelf nooit had en komt voor hartverscheurende keuzes te staan.

In ’Nowhere Special’ kruipt acteur James Norton (‘Little Women’, ‘Happy Valley’) in de huid van de stervende John. In interviews vertelde hij dat hij regelmatig met zijn tegenspeler, de toen vierjarige Daniel Lamont, ging spelen om de band tussen vader en zoon geloofwaardig te kunnen brengen.

‘Nowhere Special’ is op 27 oktober beschikbaar op de exclusieve zender Pickx+.

Ontdek het volledig aanbod van Pickx+ (zender 13) via de tv-optie ‘Pickx All Stars’ van Pickx!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top