Tijd voor magie en nostalgie met 'Hocus Pocus 2'

Films | De bladeren kleuren oranje, de dagen worden korter en oktober staat voor de deur. Kortom: het is bijna Halloween en dus hoog tijd om de spooky films boven te halen. In 1993 kwam de klassieker 'Hocus Pocus' uit, en bijna 30 jaar later worden we eindelijk getrakteerd op een vervolg. Leve de nostalgie!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Halloweenfilms bestaan in alle vormen en maten. Sommige zo eng dat je er niet van kan slapen en andere dan weer zo grappig dat je buik pijn doet van het lachen. Waar het allemaal om draait is de sfeer, en daarvoor zit je bij 'Hocus Pocus' alvast goed. De originele film kwam uit in 1993. Bette Midler, Sarah Jessica Parker en Kathy Najimy stelen de show als de komische Sanderson zussen. Een trio heksen uit de 17de eeuw dat per ongeluk terug tot leven wordt gewekt door een tienerjongen op halloweenavond. 

'Hocus Pocus' werd geregisseerd door Kenny Ortega en geschreven door Neil Cuthbert en Mick Garris. Toen de film net uitkwam gaven recensenten hem matige tot zelfs negatieve reviews, maar dat kon de fans niet tegenhouden. Disney Channel haalde de prent namelijk elk jaar met Halloween terug van onder het stof waardoor 'Hocus Pocus' al snel een cultklassieker werd die je moet gezien hebben. Geen wonder dus dat fans door het dolle heen waren toen bekend werd gemaakt dat er een 'Hocus Pocus 2' in de maak was.

De cast

De film werd officieel aangekondigd in mei van dit jaar en hetgene waar alle fans op hoopten, bleek waar te zijn. De drie originele actrices zouden hun rol hernemen als de kwaadaardige maar grappige heksenzussen. Jammer genoeg kon niet iedereen van de cast van 1993 opgetrommeld worden. Maar dat betekent dat we wel kennismaken met een heleboel nieuwe personages. "We wilden alle mensen waar de fans van hielden terugbrengen voor het vervolg, maar je zit natuurlijk nog steeds met je verhaallijn die je moet volgen. Dus voor sommige personages was het onmogelijk om het te doen werken", aldus regisseur Anne Fletcher

Ook deze keer hebben de heksen hun doelwitten uitgekozen en daarvoor werden drie jonge actrices opgetrommeld. Whitney Peak, Lilia Buckingham en Belissa Escobedo kruipen in de huid van respectievelijk Becca, Cassie en Izzy.

Het plot

Het verhaal van het vervolg loopt min of meer in dezelfde lijn als de originele film. Drie jonge vrouwen brengen per ongeluk de Sanderson Sisters terug naar het hedendaagse Salem en moeten uitzoeken hoe ze de heksen, die hongerig zijn naar kinderen, kunnen stoppen. Als dat niet lukt, zullen ze een complete ravage aanrichten. 

Dat klinkt wel een beetje als het boekvervolg dat in juli 2018 uitkwam. Maar of de film een precieze remake is van die roman, daar zal je vanaf vandaag zelf moeten achter komen. 

Ontdek 'Hocus Pocus 2' op Disney+ vanaf vandaag via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Pickx. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top