Gilles De Wilde snelste sprinter in de Memorial Fred De Bruyne

Wielersport | Gilles De Wilde (Sport Vlaanderen-Baloise) heeft de Memorial Fred De Bruyne, een profkoers op de nationale kalender over 160,8 kilometer of 12 ronden in het Oost-Vlaamse Berlare, gewonnen. De 22-jarige haalde het in een sprint met zes van de Fransman Samuel Leroux en Edward Theuns.

Door Belga

Deel dit nieuws

De Nederlander Mike Teunissen eigende zich de vierde plaats toe, voor de oud-Belgische kampioenen Dries De Bondt en Oliver Naesen. Die laatste won vorig jaar de kermiskoers ter ere van de in 1994 overleden oud-wielrenner uit Berlare. 

Van bij de start lag het tempo bijzonder hoog. Net voor het ingaan van de tweede ronde trokken Theuns en Teunissen in de aanval. Wat verder sloot ook de Brit Mark Stewart aan. Vanuit het peloton kwam een tegenreactie. 24 renners zonderden zich af van de grote groep en gingen op jacht naar de vroege vluchters. Voorin bleef het tempo rond het gemiddelde van 48 kilometer per uur schommelen en met nog vijf ronden voor de boeg had een kopgroep van nog 25 renners een minuut voorsprong op de grote groep. In de slotronde spatte de kopgroep uit elkaar. Naesen, De Bondt, De Wilde, Theuns, Teunissen en Leroux bleken de sterksten en zouden sprinten voor de zege.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top