Jambon bevestigt begrotingsakkoord: "Bijzonder tevreden"

Nieuws | Vlaams minister-president Jan Jambon bevestigt in een tweet dat de Vlaamse regering een akkoord heeft bereikt over "maatregelen tegen de energiecrisis en de begroting". "Ik bedank iedereen binnen mijn regering om dit akkoord mogelijk te maken. Alle details morgen tijdens de Septemberverklaring", zo tweet de Vlaamse regeringsleider met daarbij de hashtag #bijzondertevreden.

Door Belga

Deel dit nieuws

Minister-president Jan Jambon is er dus in geslaagd om de totale crash van zijn regeringsploeg af te wenden. Coalitiepartner CD&V had bijzonder hoog ingezet op het groeipakket, de vroegere kinderbijslag, maar heeft zich alsnog akkoord verklaard met een eerder voorstel. Dat voorstel bevat naar verluidt geen koppeling van het groeipakket aan de spilindex, iets wat CD&V-voorzitter Sammy Mahdi maandag nog de "rode lijn" voor zijn partij had genoemd.

Eerder had CD&V-voorzitter Mahdi via Twitter laten weten dat zijn partij inbindt omdat ze "chaos" wil vermijden. "We pakken onze verantwoordelijkheid en alle shit die daar allicht bij hoort. CD&V laat de Vlaming niet in de steek", zo tweette de CD&V-voorzitter.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top