"Lekken in Nord Stream 1 en 2 leiden tot grote klimaatschade" (Duits milieuagentschap)

Nieuws | Het Duitse Milieuagentschap (UBA) is bezorgd over lekkend methaan uit de beschadigde Nord Stream 1 en 2 gaspijpleidingen in de Oostzee. Volgens de berekeningen van het agentschap leidt de schade tot zowat 7,5 miljoen ton zogenaamde CO2-equivalenten. Dit komt overeen met ongeveer één procent van de totale jaarlijkse uitstoot van Duitsland, klinkt het.

Door Belga

Deel dit nieuws

De UBA gaat ervan uit dat door de lekken 0,3 miljoen ton methaan in de atmosfeer terechtkomt. Het agentschap heeft de exploitanten van de Nord Stream-pijpleiding en de Duitse regelgevende instanties opgeroepen om het resterende gas onmiddellijk uit alle delen van de Oostzeepijpleidingen te pompen. "De lekken zijn een superstoring van onvoorstelbare proporties", zei bondsbestuurder Sascha Müller-Kraenner in een verklaring. "Het resterende gas moet onmiddellijk uit alle pijpleidingen worden gepompt."

Deense en Zweedse autoriteiten detecteerden deze week drie lekken in de onderzeese pijpleidingen tussen Rusland en Duitsland, allemaal ter hoogte van het Deense eiland Bornholm, in de Baltische Zee: één in Nord Stream 2 en twee in Nord Stream 1. De EU en de NAVO gaan uit van mogelijke sabotage.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top