Crevits moet de meubels redden

Nieuws | Vlaams viceminister-president Hilde Crevits neemt deel aan de ministerraad die omstreeks 17 uur begon. Mogelijk zorgt zij voor de broodnodige verzoening tussen CD&V en de twee andere coalitiepartners. Bij N-VA en Open VLD wordt intussen rekening gehouden met een Septemberverklaring die enkel door hen zou worden gesteund.

Door Belga

Deel dit nieuws

Vlaams minister-president Jan Jambon riep zijn ministers om 17 uur samen op het Martelaarsplein. Het is de eerste keer dat ze elkaar zien sinds de spaak gelopen gesprekken van maandagvoormiddag. Hilde Crevits, die afgelopen weekend uitviel wegens ziekte, schuift opnieuw aan.

Er liggen nu twee voorstellen rond het groeipakket op tafel: dat van maandagvoormiddag en een herwerkt voorstel van deze voormiddag. Beiden blijven echter binnen hetzelfde budget.

CD&V moet nu kleur bekennen. Voor Jambon is het geen optie om de Septemberverklaring nogmaals uit te stellen, valt te horen. In het slechtste scenario komt er een verklaring die enkel door N-VA en Open VLD wordt gesteund.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top