"Belachelijk" om te insinueren dat Washington verantwoordelijk kan zijn, zegt Witte Huis

Nieuws | De insinuaties van Rusland dat de Verenigde Staten verantwoordelijk zouden kunnen zijn voor de lekken in de Nord Stream-gaspijpleidingen zijn "belachelijk". Dat zegt de woordvoerster van de Nationale Veiligheidsraad van het Witte Huis, Adrienne Watson,.

Door Belga

Deel dit nieuws

"We weten allemaal dat Rusland al lange tijd desinformatie verspreidt, en dat doen ze hier opnieuw", aldus Watson. Eerder op de dag had Maria Zacharova, de woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, de Amerikaanse president Joe Biden al gevraagd aan te geven of Washington al dan niet aan de oorsprong ligt van deze sabotage. De woordvoerster bracht een uitspraak van Biden in herinnering die dateert van begin februari, net voor de Russische inval in Oekraïne. Als Moskou militair zou tussenkomen in Oekraïne, zou Washington "een einde maken" aan Nord Stream 2.

Het Witte Huis benadrukt dat deze opmerkingen in feite een verwijzing waren naar de zware druk die Biden heeft uitgeoefend om Duitsland ertoe te bewegen af te zien van Nord Stream 2.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top