Barbier juicht, maar Milan wint voor tweede keer op rij in de CRO Race

Wielersport | De Italiaan Jonathan Milan (Bahrain-Victorious) heeft na de eerste ook de tweede etappe gewonnen van de CRO Race, de wielerronde van Kroatië (cat. 2.1). Hij haalde het in een millimetersprint voor de Fransman Pierre Barbier, die ten onrechte dacht dat hij won.

Door Belga

Deel dit nieuws

Zeven weinig bekende koplopers reden een groot deel van de 163 kilometer lange tweede etappe tussen Otocac en Zadar aan de leiding. Daags na de eerste profzege van Jonathan Milan knapten zijn ploegmaats van Bahrain-Victorious het merendeel van het werk op in de achtervolging. Acht kilometer voor de finish werden de laatste vluchters geneutraliseerd.

In de bijzonder bochtenrijke finale in het centrum van Zadar zette Milan de sprint van het peloton van bijzonder ver in, maar op de streep kwam Pierre Barbier er toch nog voorbij gesprint, waarna hij met erg veel zwier ging juichen. De jump van Barbier bleek echter te laat gekomen te zijn: Milan werd na het bekijken van de fotofinish als winnaar aangeduid, voor Barbier en Elia Viviani. Milan Menten was de eerste Belg op de tiende plaats. 

Tweevoudig ritwinnaar Milan blijft dus ook aan de leiding van het klassement, met veertien seconden voorsprong op Barbier, Sacha Modolo en de Belg Kenny Molly, die nu vierde is. De rit van donderdag in Kroatië lijkt een kans voor de punchers, want na 156 kilometer ligt de aankomst getrokken bovenop een helling. De Ronde van Kroatië eindigt zondag.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top