Russische grensregio Noord-Ossetië beperkt toegang van auto's

Nieuws | De Russische regio Noord-Ossetië, die grenst aan Georgië en waar zich reusachtige rijen Russen hebben gevormd die de mobilisatie ontvluchten, gaat de toegang van voertuigen op zijn grondgebied beperken. Dat heeft de regioleider Sergei Meniaello aangekondigd.

Door Belga

Deel dit nieuws

In een nieuw decreet staat dat de toegang van passagiersvoertuigen tot het grondgebied van Noord-Ossetië wordt beperkt, behalve voor inwoners en toeristen. Mensen die naar vakantieparken en andere toeristische voorzieningen reizen, worden vrijgesteld. 

Een dergelijk besluit zal het moeilijker maken om te reizen tussen de Noord-Ossetische hoofstad Vladikavkaz en Tbilisi, de Georgische hoofdstad 200 kilometer richting het zuiden waar veel Russen hun toevlucht hebben gezocht sinds het begin van de Russische militaire interventie in Oekraïne. 

Sinds Vladimir Poetin vorige week een gedeeltelijke mobilisatie voor het offensief in Oekraïne aankondigde, zijn tienduizenden Russen naar buurlanden gevlucht, met name Georgië, Kazachstan en Mongolië. De uittocht is zo groot dat de Russische veiligheidsdiensten dinsdag aan de grens met Georgië een mobilisatiebureau hebben opgezet om degenen die aan het leger willen ontsnappen te onderscheppen. Volgens het Georgische ministerie van Binnenlandse Zaken steken dagelijks bijna 10.000 Russen de grens over.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top