Probeerpakket van De Lijn nu beschikbaar voor alle Vlaamse gemeenten

Nieuws | Het probeerpakket van De Lijn is na een pilootfase in een aantal steden nu beschikbaar voor heel Vlaanderen. Gemeenten die erop intekenen geven burgers die naar of binnen hun gemeente verhuizen de mogelijkheid om duurzame alternatieven voor hun verplaatsingen uit te proberen, klinkt het in een persbericht.

Door Belga

Deel dit nieuws

Jaarlijks verhuizen ongeveer 600.000 Vlamingen, wat betekent dat veel mensen ook hun verplaatsingsgewoonten herbekijken. Daarom creëerde De Lijn, samen met cambio en Blue-bike een gratis probeerpakket voor nieuwe inwoners. Het concept werd eerst uitgebreid getest in Heist-op-den-Berg, Lier, Diest en Mechelen. Na een positieve evaluatie wordt het concept nu in heel Vlaanderen uitgerold.

Het probeerpakket omvat een maandabonnement van De Lijn, inclusief een MOBIB-kaart. Cambio biedt een kosteloos lidmaatschap voor twee maanden voor zijn deelauto's. En met het gratis lidmaatschap van Blue-bike kunnen de verhuizers met een deelfiets eropuit trekken. "Het probeerpakket biedt de kans om mensen te overtuigen zich op een duurzamere manier te verplaatsen en zo mee te bewegen naar minder CO2", onderstreept Ann Schoubs, directeur-generaal bij De Lijn. 

Gemeenten die willen deelnemen kunnen een mail sturen naar dienst.verkoop@delijn.be waarna De Lijn hen alle nodige info zal bezorgen om de ontwikkelde 'flow', die het hele aanvraag-, bestel- en leverproces automatiseert, te integreren in hun gemeenteprocessen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top