Postuum album van Arno komt eind deze week uit

Muziek | Zanger Arno is niet meer, maar hij laat na zijn dood toch nog een laatste keer zijn oerklanken en zijn blues weerklinken. Vanaf donderdag 29 september is zijn nieuwe single 'Take Me Back' te horen en op vrijdag 30 september komt zijn postume plaat Opex uit.

Door Belga

Deel dit nieuws

Het nieuwe album van Arno is vernoemd naar de wijk waar hij opgroeide in Oostende. Opex is waar zijn vader en moeder elkaar leerden kennen en waar hij naar Elvis Presley ging luisteren bij zijn buurjongen. De tien liedjes op het allerlaatste album van 'le plus beau' baden in een moerassige sfeer van verdriet en van hoop. Het waren deze nummers die hem staande hielden, tot hij zijn grootste gevecht uiteindelijk verloor.

Opex is een familiealbum met heel wat herinneringen geworden. In het lied 'Grand-père' figureert Charles Hintjens, Arno's grootvader die hem vrouwen leerde verleiden op volksbals. 'I can't dance' herneemt een van de beste songs van Tjens Couter, het duo met Paul Couter waarmee hij jarenlang toerde en 'La vérité' is opgebouwd vanuit een beat van Felix Hintjens, de jongste van Arno's twee zonen die ook in de muziek zit. En in 'Les Boulettes' zingt de Oostendse Brusselaar simpelweg over zijn edele delen.

Met 'Take me back' ging Arno voor een donkere song vol zelfreflectie. Het lied hoort thuis in het rijtje ballads waarin Arno als een doler de weg kwijt is en een vrouw vraagt om hulp en genegenheid vraagt. 'Take me back' is vanaf donderdag al op de radio te horen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top