Nieuwe coaches voor een nieuw seizoen van ‘The Voice van Vlaanderen’

Films | Komende vrijdag start een nieuw seizoen van ‘The Voice van Vlaanderen’ op VTM, waarin een nieuwe lading hoopvolle zangers en zangeressen de jury zal proberen te overtuigen van hun zangtalenten. Die jury zit deels in het nieuw, want zowel Jan Paternoster als Mathieu Terryn nemen voor het eerst plaats in de iconische draaistoelen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Wie wel al bekend is met de rode stoelen, dat zijn de terugkerende coaches Koen Wauters en Natalia Druyts. De zanger van Clouseau heeft al sinds het eerste seizoen elk jaar een rol als coach. In het vierde en zesde seizoen wisten zijn kandidaten te winnen: Lola Obasuyi en Ibe Wuyts. De Kempische Nachtegaal Natalia was er elk seizoen bij, met uitzondering van het derde. Zij wist het vorige seizoen voor de eerste keer als winnende coach af te sluiten, dankzij kandidate Grace Khuabi. Koen zal erop gebrand zijn om de titel terug te pakken, Natalia wil haar zege vast nog wat verlengen.

Dan komen we bij de nieuwe gezichten, want Tourist LeMC en Niels Destadsbader zijn er dit jaar niet bij. Die eerste fungeerde als invaller voor Alex Callier, die zich op het Eurovisiesongfestival moest focussen, en de tweede werkt sinds vorig jaar voor de openbare omroep. De makers van ‘The Voice’ moesten dus op zoek naar twee nieuwe coaches.

Nieuwe coaches, bekende gezichten

Die vonden ze in de gedaantes van twee sterren aan het Belgische muziekfirmament. Mathieu Terryn is sinds de doorbraak van Bazart in 2015 niet meer weg te denken uit onze hitlijsten. Hij heeft ervaring met hoe het voelt om als jongeling plots op een groot podium te staan in een zangwedstrijd, aangezien hij in 2005 nog deelnam aan de preselecties voor het Junior Eurovisiesongfestival in Hasselt. Intussen heeft hij ruimschoots ervaring op de grootste podia van ons land, dus hij zal de kandidaten in elk geval tips kunnen geven om hun zenuwen onder controle te houden.

Uit de stal van vers jurylid Jan Paternoster verwachten we niets meer of minder dan echte podiumbeesten. We voorspellen dat de rockers die door de Blind Auditions geraken steevast zijn kamp zullen kiezen, want al sinds zijn doorbraak via Humo’s Rock Rally met Black Box Revelation in 2006 – Paternoster was toen amper 17 jaar oud – is hij een boegbeeld van de rauwe bluesrock in ons land. Voor hem zal het allemaal iets energieker en vuiler mogen.

En dan is er nog het terugkerende vijfde jurylid Laura Tesoro. Vorig seizoen mocht zij een team samenstellen met de beste afvallers in het programma ‘The Voice Comeback Stage’ op VTM GO.

In de eerste aflevering gaan zeven kandidaten hun kans, met uitzondering van de 42-jarige lerares Nederlands Sophia allemaal jonge twintigers. Een bekend gezicht tussen dat jong geweld is Louise, die vorig jaar in team Natalia zat, maar dan haar kaak brak en een tijdje niet kon eten of zingen. Het avontuur stopte daar voor haar, maar nu krijgt ze een nieuwe kans.

Bekijk ‘The Voice van Vlaanderen’ op vrijdag om 20u35 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top