Een terugblik op deze nostalgische films en series met Hilary Duff

Series | Op 28 september viert actrice Hilary Duff haar 35ste verjaardag! Ze heeft een hele generatie op het kleine en grote scherm gemarkeerd met haar lichte en romantische films en is in al die tijd ook echt meegegroeid met haar fans. Voor de gelegenheid blikt Pickx terug op de beste rollen van de actrice, de rollen waar we nooit op uitgekeken raken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Lizzie McGuire (2001)

Je kan de naam Hilary Duff niet laten vallen zonder op zijn minst ook de serie ‘Lizzie McGuire’ te noemen. Dit was de rol die de carrière van de actrice lanceerde, maar vooral ook de rol die van haar een tieneridool maakte toen het in 2001 werd uitgezonden. De serie volgt de 13-jarige Lizzie terwijl ze de klassieke beproevingen van de adolescentie doormaakt aan de zijde van haar twee beste vrienden, Miranda en Gordo. Lizzie heeft een geanimeerd alter ego, dat in haar verbeelding leeft en kijkers toegang geeft tot wat ze werkelijk denkt. Deze storytelling-techniek werd een hit: de serie verzamelde al snel een grote groep trouwe fans. De reeks werd in 2004 stopgezet, maar er werd lange tijd herhaaldelijk gesproken over spin-offs of vervolgprojecten – een bewijs dat de serie nooit vergeten werd.


A Cinderalla Story (2004)

Na ‘Lizzie McGuire’ lag de weg naar het sterrendom open voor Hilary Duff, en sterrendom in Hollywood betekent cinema. In 2004 speelde ze in de romantische komedie ‘Like Cinderella’. De film groeide door de jaren heen uit tot een culthit. Het verhaal is, zoals de titel al duidelijk maakt, gebaseerd op het sprookje van Assepoester: Sam Montgomery woont sinds de dood van haar vader bij haar stiefmoeder en twee stiefzussen, Brianna en Gabriella. Op het schoolfeest gaat ze verkleed als gemaskerde prinses en danst ze urenlang met de knappe Austin, een populaire jongen op school. Om precies middernacht moet ze vertrekken. Austin heeft geen idee wie ze werkelijk is... maar zal alles in het werk stellen om haar te vinden. Een moderne versie van het Assepoester-verhaal waarin Hilary Duff het scherm deelt met een andere favoriete tienerster, Chad Michael Murray (‘One Tree Hill’).


The Perfect Man (2005)

‘The Perfect Man’ is weer zo’n komedie waar Hilary Duff goed in is. In deze film speelt ze Holly. De tiener woont samen met haar 7-jarige zusje en hun moeder, die een reeks teleurstellende relaties heeft. Na elke mislukte relatie verhuist ze en neemt ze haar dochters mee, die telkens weer opnieuw moeten beginnen. Holly kan de slechte keuzes van haar moeder niet meer aan: ze besluit een perfecte man te verzinnen en die haar moeder te laten verleiden met liefdesbrieven en geschenken, op aanraden van de oom van een vriendin... Zal hij de perfecte man blijken te zijn?


Raise Your Voice (2004)

Laten we niet vergeten dat Hilary Duff, naast haar acteercarrière, ook zangeres was. Het is dus niet verwonderlijk dat ze in haar rollen soms haar prachtige stem gebruikt. Dat is het geval in deze film, waarin ze de jonge Terri Fletcher speelt die maar één wens heeft: ze wil popster worden, maar dit blijkt te hoog gegrepen. Tegen de zin van haar vader reist ze dan maar naar Los Angeles om een opleiding te volgen aan een beroemde muziekschool. Maar ze wordt middenin een zangcursus gegooid die veel moeilijker verloopt dan ze had verwacht... En niet alleen door de lessen zelf, maar ook door haar klasgenoten. Ze zal zich moeten aanpassen om haar droomleven op te bouwen en uiteindelijk zangeres te worden.


Material Girls (2006)

‘Material Girls’ is ook een echte vertegenwoordiger van zijn tijd: een komedie uit het begin van de jaren 2000 en helemaal in de kenmerkende stijl van die periode. Hilary Duff en haar zus Haylie Duff spelen twee rijke jonge erfgenames. Hun vader is eigenaar van een cosmeticamerk, maar hij bevindt zich in het hart van een schandaal. Hij wordt beschuldigd van het op de markt brengen van een crème die netelroos bij de gebruikers veroorzaakt. De familie verliest hun bedrijf, fortuin en roem. De twee zussen zijn radeloos. Ze zullen er alles aan doen om de naam van hun vader te zuiveren, terwijl ze moeten wennen aan een eenvoudig leven zonder merkkleding, privé-chauffeurs en de andere luxes die hun leven voorheen zo comfortabel maakten.

Hilary Duffs carrière eindigt hier niet! Je kunt haar tegenwoordig zien in de nieuwe komedieserie ‘How I Met Your Father’, beschikbaar op Disney+.

Ontdek ‘How I Met Your Father’ op Disney+, beschikbaar via de tv-optie ‘Pickx All Stars’ en ‘Pickx All Stars & Sports’ van Proximus Pickx.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top