Giro start met individuele tijdrit aan Adriatische Zee

Wielersport | In het Renzo Piano Auditorium in het Italiaanse L'Aquila is deze middag een deel van het parcours van de Giro van volgend jaar voorgesteld.

Door Belga

Deel dit nieuws

De 106e editie van de Ronde van Italië begint op 6 mei met een individuele tijdrit over 18,4 kilometer aan de boorden van de Adriatische Zee, aan de Costa dei Trabocchi tussen Fossacesia Marina en Ortona. De etappe loopt bijna volledig over een fietspad, met in het slot een korte klim richting de finish. Een kolfje naar de hand dus van kersvers wereldkampioen en Vuelta-winnaar Remco Evenepoel, al valt het af te wachten of de renner van Quick-Step Alpha Vinyl volgend jaar voor de tweede keer aan de start van de Giro zal verschijnen. Een eerste deelname aan de Tour behoort immers ook tot de mogelijkheden. 

Het is nog maar de tweede keer ooit dat de 'Grande Partenza' plaatsvindt in de Abruzzen. In 2001 kreeg Rik Verbrugghe de roze trui om de schouders na zijn zege in de openingstijdrit in Pescara, in een recordgemiddelde van 58,874 km/u.

De tweede etappe is op maat van de sprinters, over een licht golvend parcours van 204 kilometer tussen Teramo en San Salvo. In rit 7 gaan de renners voor het eerst boven de 2.000m, met aankomst op Gran Sasso D'Italia (Campo Imperatore). In totaal zijn er dan 4.000 hoogtemeters te overbruggen.

In de vorige editie van de Giro ging de eindzege naar de Australiër Jai Hindley, die in het slot de leiderstrui overnam van Richard Carapaz. Met Thomas De Gendt en Dries De Bondt waren er ook twee Belgische etappewinnaars.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top