Wie zijn de grote concurrenten bij de loting voor de kwalificaties van het EK 2024?

Rode Duivels | Komende zondag, op 9 oktober, zal in Frankfurt geloot worden voor de kwalificaties van het EK voetbal van 2024 in Duitsland (14 juni-14 juli 2024). De Rode Duivels beginnen als een van de reekshoofden aan de loting. Met wereldkampioen Frankrijk en vice-Europees kampioen Engeland zitten in pot 2 ook enkele kleppers.

Door Belga

Deel dit nieuws

Het WK is nog niet eens begonnen, maar we kijken nu al uit naar het EK van 2024. De Duivels krijgen in pot 1 het gezelschap van Portugal, Hongarije, Zwitserland, Polen, Denemarken. Nederland, Kroatië, Spanje en Italië zijn geplaatst voor de Final Four van de Nations League en komen dus in de UNL-pot terecht, waardoor ze automatisch in poules van vijf ploegen ingedeeld zullen worden.

Frankrijk en Engeland vermijden

In pot 2 zijn Frankrijk en Engeland terechtgekomen door hun mindere prestaties in de Nations League. Daar vinden we verder ook Oostenrijk, Tsjechië, Wales, Israël, Bosnië, Servië, Schotland en Finland. Het Noorwegen van Erling Haaland zit in pot 3. Duitsland is als gastland automatisch gekwalificeerd. Rusland ontbreekt bij de loting. Het land werd door de UEFA vanwege de inval in Oekraïne uitgesloten van deelname. De Duitse organisatoren wilden ook graag Wit-Rusland bannen, vanwege de steun van het land aan Rusland, maar de Wit-Russen werden wel ondergebracht in pot 5.

Er wordt op 9 oktober in Frankfurt geloot voor tien groepen, zeven met vijf landen en drie met zes landen. De deelnemers aan de finaleronde van de Nations League komen automatisch in een poule met vijf landen terecht. De top twee van elke groep plaatst zich rechtstreeks voor het EK. Er worden ook nog drie EK-tickets verdeeld via de play-offs van de Nations League. De kwalificaties vinden plaats tussen maart en november 2023.

Volg de loting voor de kwalificaties van het EK voetbal 2024 vanaf 12u op Eleven 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top