Dode bij politietussenkomst in Merksem: huiszoeking in onderzoek naar wapenhandel

Nieuws | Bij een huiszoeking in het Antwerpse district Merksem is deze ochtend een dode gevallen. Dat meldt VRT NWS en het Antwerpse parket bevestigt het nieuws. Volgens de RTBF kaderde de huiszoeking in een onderzoek naar illegale wapenhandel in een milieu dat mogelijks aanleunt bij extreem-rechts. Het federaal parket bevestigt die informatie maar geeft voorlopig weinig verdere commentaar over het onderzoek.

Door Belga

Deel dit nieuws

"In een onderzoek naar inbreuken op de wetgeving rond wapenbezit zijn er vandaag een tiental huiszoekingen uitgevoerd, voornamelijk in de Antwerpse regio", zegt federaal parketwoordvoerder Eric Van Duyse. "Het gaat om een milieu waarvan vermoed wordt dat het aanleunt bij extreem-rechts, maar het verdere onderzoek moet daarover meer duidelijkheid scheppen. Bij één van die huiszoekingen heeft een schietpartij plaatsgevonden tussen de politie en de bewoner van het pand waar een huiszoeking werd uitgevoerd. Die bewoner is daarbij om het leven gekomen."

Naar aanleiding van die schietpartij is nu een tweede gerechtelijk onderzoek geopend, naar de omstandigheden van de schietpartij. Dat dossier is in handen van het Antwerpse parket.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top