WHO en IAO roepen op om taboe over mentale gezondheidsproblemen op het werk te doorbreken

Nieuws | De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO) hebben opgeroepen om concrete maatregelen te treffen om mentale gezondheidsproblemen op het werk te tackelen. "Het is tijd om ons te richten op het schadelijke effect dat werk kan hebben op onze mentale gezondheid", zei WHO-topman Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Door Belga

Deel dit nieuws

Uit het World Mental Health Report van de WHO, gepubliceerd in juni 2022, bleek dat in 2019 vijftien procent van de volwassenen in de werkende leeftijd een psychische stoornis had. Werk versterkt bredere maatschappelijke problemen die de mentale gezondheid negatief beïnvloeden, waaronder discriminatie en ongelijkheid. Toch blijft het bespreken van de mentale gezondheid in werkomgeving wereldwijd vaak een taboe.

De WHO heeft daarom nieuwe richtlijnen opgesteld over het onderwerp. Daarin beveelt het maatregelen om risico's voor mentale gezondheidsproblemen aan te pakken, zoals zware werkbelasting, negatief gedrag en andere factoren die onrust op de werkvloer veroorzaken. Zo pleit de WHO voor een opleiding die managers in staat stelt om stressvolle werkomgevingen te voorkomen.

Daarnaast formuleren de richtlijnen ook betere manieren om tegemoet te komen aan de behoeften van werknemers met mentale gezondheidsproblemen, stellen interventies voor die hun terugkeer naar het werk ondersteunen, en interventies die de toegang voor werknemers met ernstige mentale gezondheidsproblemen tot betaald werk vergemakkelijken.

"We moeten investeren in de opbouw van een preventieve cultuur rond mentale gezondheid op het werk, in de aanpassing van de werkomgeving om een einde te maken aan stigmatisering en sociale uitsluiting, en om ervoor zorgen dat werknemers met mentale gezondheidsproblemen zich beschermd en ondersteund voelen", zo zegt Guy Ryder, directeur-generaal van de IAO.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top