Lionel Messi komt door nieuwe zege bij 'club van 100'

Voetbal | Lionel Messi heeft in een oefenwedstrijd met Argentinië tegen Jamaica zijn honderdste overwinning met de nationale ploeg behaald. De Argentijnen wonnen in New Jersey (Verenigde Staten) met 3-0, mede dankzij twee doelpunten van de vedette van Paris Saint-Germain.

Door Belga

Deel dit nieuws

Messi komt door zijn twee doelpunten in de tweede helft op 90 treffers voor Argentinië in 164 wedstrijden. De ploeg van bondscoach Lionel Scaloni is sinds 2019 35 wedstrijden (26 zeges en 9 draws) op rij ongeslagen. Dat zijn er maar twee minder dan de recordreeks van Italië (2018-2021) van 37 wedstrijden op rij zonder nederlaag.

Scaloni had Messi aanvankelijk rust gegeven tegen Jamaica. De Argentijnse spelverdeler had vooraf last van griepsymptomen. Manchester City-aanvaller Julián Álvarez had de Argentijnen al in de 13e minuut op voorsprong gebracht. Messi kwam in de tweede helft in het veld en was in de slotfase in de 86e en 89e minuut trefzeker, zijn tweede goal kwam uit een vrije trap. De sterspeler had afgelopen weekend ook al twee keer gescoord tegen Honduras.

Bij Jamaica stonden met Leon Bailey (ex-Genk) en Shamar Nicholson (ex-Charleroi) twee oude bekenden van de Jupiler Pro League aan de aftrap.

Messi is de vijfde speler in de geschiedenis van het voetbal die honderd overwinningen kan behalen met zijn nationale ploeg. Enkel de Spanjaarden Sergio Ramos (131 zeges in 180 matchen) en Iker Casillas (121 zeges in 167 matchen), de Portugees Cristiano Ronaldo (112 zeges in 189 matchen) en de Mexicaan Andres Guardado (101 zeges in 177 matchen) gingen hem vooraf.

Argentinië neemt het op het komende WK voetbal in Qatar (20 november-18 december) in groep C op tegen Saoedi-Arabië, Polen en Mexico.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top