Tyfoon Noru komt aan land in Vietnam

Nieuws | De tyfoon Noru is woensdagochtend vroeg in Vietnam aan land gegaan. Het land kampt met grootschalige overstromingen en duizenden huizen zijn al beschadigd.

Door Belga

Deel dit nieuws

Noru trok woensdag rechtstreeks naar de kuststad Quang Nam en de provincie Da Nang. Het gaat om een storm van categorie 4 met windsnelheden tot 117 kilometer per uur, meldt de meteorologische dienst in Vietnam.

Noru veroorzaakte zondag al heel wat schade op de Filipijnen, waar minstens acht mensen om het leven kwamen bij de doortocht van de tyfoon. In Vietnam zijn voorlopig nog geen dodelijke slachtoffers gemeld, maar zeker negen mensen raakten gewond toen ze hun huizen probeerden te versterken.

De Vietnamese meteorologische dienst waarschuwt voor meer zware regenval, naar schatting 150 tot 250 mm. Op sommige plaatsen kan de regenval oplopen tot 300 mm, wat aardverschuivingen en overstromingen kan veroorzaken.

Tien luchthavens zijn gesloten door de storm. Vietnam Airlines heeft 148 vluchten geannuleerd, waardoor ongeveer 14.000 passagiers zijn getroffen.

Meer dan 270.000 militairen zijn ingezet om de burgers bij te staan.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top